Kireçlenme, kemiklerin ucunda durum alan kıkırdak dokunun giderek aşınması ve yıpranması ile ortaya çısoy bir rahatsızlıktır. Zamanla kötü tempoatlar gerçekleşebilir. Kemikler parçalanarak eklem içinde birikmeye saksılayabilir. Bu kondisyon vücutta iltihabi bir süreci ve sonrasında ağrı ataklarını ortaya çıbayanr. 40 yaşın üstündeki bireylerde henüz bir küme görülür. Antrparantez ciddi eşya yüklenmek kabil yeğin fiziki hareketlerde kâin insanlarda, henüz bir küme rastlanmaktadır. Eklem kireçlenmesi, eklem emrazının da ana nedenlerinden biridir. Kireçlenmeden diz, kalça, boyun, bel ve saksıinç eklemleri etkilenir. Evetşın artması, obezite, eklemlerin aşırı kullanmaı ve genetik yatkınlıklar riski fazlalıkrır. Eklem Kireçlenmesini Önlemek İçin Tagaddi Önerileri Bol bol akarsu tüketin. Akarsu, eklemlere bindi katkısızlar. Bu yüzden her devir en az 8 boduç akarsu dâhilmek icap ettiğini unutmayın. Suyun haricinde benzin, kefir, katık kabil mualla kalsiyumlu besinler bile, kemik katkısızlığına katkı katkısızlar. Göverti ve ürün tüketin. Kemik katkısızlığı dâhilin, vitamin ve minerallerin stabil bir şekilde aldatmaınması önerilir. Bu yüzden vitamin ve mineral değeri mualla olan sebzevat ve meyveleri beslenmenize ekleyin. Evetğlı kırmızı et tüketimini azaltın. Kırmızı et tüketimi, hayvansal proteinlerin bir küme çekicilikı sonucunda idrarla omuz omuza kalsiyum atımını fazlalıkrır. Kemik katkısızlığını vikaye etmek dâhilin kırmızı et tüketimini azaltın. Bunun yerine fasulye, mercimek, bezelye kabil protein itibarıyla gani bakliyatları beslenmenize ekleyin. Evetğlı balık tüketimini fazlalıkrın. Omega 3 itibarıyla gani olan yağlı balıklar, eklem emrazına karşı çok etkilidir. Hamsi, somon, orkinos kabil balık türlerinin tüketimi, kemik katkısızlığını olumlu yönde etkisinde bırakır. Yeşil çay dâhilin. Yeşil çay, eklem kireçlenmesinde olumlu etkilere sahiptir. Antioksidan ve anti-inflamatuar etkilere ehil evetğu dâhilin, kemiklere bindi olur. Antrparantez kireçlenmeden kaynaklanan balkılara ve şişçilikkinliğe bile sağlıklı gelir. Kaide kireçlenmesini azaltmak dâhilin yemeniz gerekenler; Yapılan araştırmalara gereğince ürün ve sebzevat itibarıyla gani beslenmek, kalça kireçlenmesi riskini azaltır. Bu sebzelerin kuvvetli birlikteşeni diallil disülfitindir. Elma, muz, armut, şeftali, kavun, üzüm ve kuru meyveler, soğan, pırasa ve sarımsak kabil sebzeler kalça kireçlenmesi riskini azaltır.